20+ godina
sa vama
američki digitalni div

Meta: Koristit ćemo objave Evropljana na Facebooku za obuku AI-ja

Autor: Biznis.ba
Foto: Unsplash
Američki digitalni div Meta potvrdio je da planira koristiti objave evropskih korisnika na Facebooku za podučavanje generativne umjetne inteligencije, naglasivši da slijedi put koji su 'utabali' Google i OpenAI.


'Slijedimo primjer drugih (kompanija), uključujući Google i OpenAI', stoji u priopćenju Meta Platformsa, objavljenom u ponedjeljak.

'(I Google i OpenAI) već su koristili podatke Europljana za obuku AI-ja', naglašavaju u Meti. 'Naš je pristup transparentniji i nudi lakšu kontrolu no što omogućuju brojni naši pandani u sektoru koji već obučavaju svoje modele na temelju sličnih, javno dostupnih informacija.", prenosi SEEbiz.

Meta je najavila da će od 26. juna uključiti sadržaj korisnika u Europi u obuku generativnih modela AI-ja. Planiraju tako trenirati svoj jezični model Llama na temelju sadržaja koji su građani u EU javno podlijeli na platformama poput Instagrama i Facebooka.

'Izgradnja te tehnologije nosi odgovornost razvoja najboljih praksi i odredbi koje će slijediti lokalne zakone i propise. U skladu s tom obvezom, konzultiramo se s našim glavnim europskim regulatorom privatnosti – Irskom komisijom za zaštitu podataka – i uključili smo u našu obuku Metinog AI-ja njihove povratne informacije kako bi bila u skladu sa zakonima EU-a o privatnosti', navode

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba