20+ godina
sa vama
IDT2024

Vodeća regionalna konferencija u oblasti industrijske digitalizacije 10. oktobra u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
IDT 2024
IDT2024 će okupiti stručnjake i lidere iz regije i svijeta, kompanije iz različitih industrija koje su uvrstile ili planiraju uvrstiti digitalnu i tehnološku transformaciju u svoju strategiju, te IT eksperte i kompanije koje implementiraju ta rješenja. 

Konferencija IDT2024, koja se održava u četvrtak, 10. oktobra, u hotelu Hills u Sarajevu, donosi bogat program posvećen digitalnoj transformaciji, s fokusom na primjenu novih tehnologija i rješenja koja unapređuju efikasnost, održivost i konkurentnost u industriji.

Program uključuje inspirativna predavanja, panel diskusije i radionice, koje će obuhvatiti ključne aspekte digitalne transformacije, ESG ciljeva, AI tehnologija i novih poslovnih modela koji oblikuju budućnost poslovanja.

Program konferencije dostupan je na ovom linku www.idt.ba/raspored.

Konferenciju će otvoriti Nj.E. Hendrik van den Dool, ambasador Kraljevine Holandije u BiH, generalni pokrovitelj IDT2024.

Uz izvrstan program, stručna izlaganja i panel diskusije, ovogodišnja konferencija poseban fokus stavlja na mlade te donosi program posvećen studentima pod nazivom AI Prompt Engineering Competition, gdje će studenti i AI entuzijasti pokazati svoje vještine u korištenju AI modela za rješavanje stvarnih poslovnih izazova. Ovaj program, kreiran u saradnji sa Bloomteq-om, vodećom AI organizacijom u Bosni i Hercegovini, podržan je od strane Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) i projektom Noć istraživača BiH.

Organizatori sa zadovoljstvom najavljuju učešće inovativne platforme Treesury koja donosi fuziju digitalizacije, umjetne inteligencije i održive poljoprivredne proizvodnje, stvarajući mogućnost za ostvarivanje dugoročnog pasivnog prihoda. 

Treesury poljoprivrednicima omogućava jednostavan način za finansiranje proizvodnje i pristup tržištu te pruža tehnološku podršku za unapređenje i digitalizaciju procesa.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba