italijanski brend

Pagani i dalje otvoren za električni hiperautomobil

Autor: Biznis.ba
Pagani i dalje otvoren za električni hiperautomobil
Foto: X.com

Direktor marketinga kompanije Pagani i sin Horasija Paganija, Cristopher Pagani, kaže da brend nastavlja da radi na električnom modelu, uprkos tome što je prethodno pauzirao razvoj automobila.

Iz Paganija je prošle godine stigla informacija da nemaju planova za lansiranje električnog modela u bliskoj budućnosti, navodeći zabrinutost u vezi sa tehnologijom baterija i brzinama punjenja. Međutim, dok je nedavno govorio na Goodwood festivalu brzine, Cristopher Pagani je priznao da je marka i dalje zainteresovana za električni automobil.

„Voljeli smo da radimo na električnom automobilu, a još uvijek radimo na ovom projektu, tako da to nije zatvoreno poglavlje za nas“, otkrio je Pagani. Cristopher je dodao da je nakon sastanaka sa svojom mrežom dilera širom svijeta, italijanski brend primijetio da „ne postoji interesovanje za [potpuno električni] Pagani hiperautomobil“, ali je rekao da je to „zabavan projekat“.

Iako je brend proveo mnogo godina igrajući se sa idejom EV, nikada nije došao do tačke izrade prototipa i samo ga je razvio virtuelno. Težina baterija je i dalje zabrinjavajuća jer, prema Cristopher, Pagani modeli se ne odnose na „konjske snage“ ili „najveću brzinu“, već na „dinamiku vozila“, prenosi Autoblog rs.

Čini se da se Pagani neće upustiti u svijet električnih vozila sve dok ne razvije nešto što ispunjava njegove standarde i donosi nove inovacije.