određeni problem

Toyota povlači 145.000 vozila

Autor: Biznis.ba
Toyota povlači 145.000 vozila
Foto: Toyota

Toyota povlači 145.000 vozila Lexus TX i Toyota Grand Highlander zbog problema koji bi mogao uzrokovati da se jedan od bočnih vazdušnih jastuka ne aktivira u nekim situacijama.

Vazdušni jastuk na strani vozača možda neće da se pravilno aktivira „tokom određenih sudara“ ako se njegov prozor spusti, navodi se u saopštenju giganta. Toyota nije dala detalje o vrsti situacije u kojoj bi problem mogao da se pojavi.

U slučaju sudara ili prevrtanja vozila, bočni vazdušni jastuci se otvaraju da pokriju otvor bočnog prozora. Oni mogu da pomognu se spriječi da putnik udari u staklo prozora ili delove vrata, prenosi Autoblog rs. U slučaju prevrtanja, oni mogu da onemoguće da ruka, rame ili glava putnika udare o tlo ili čak da zaštite osobu od izbacivanja iz vozila.

I Lexus TX i Toyota Grand Highlander su novi modeli koji su se pojavili u prodaji prošle godine. Oba su veliki crossover, ili relativno nalik automobilu, SUV sa tri reda sjedišta. Proizvode se u Tojotinoj fabrici u Prinstonu, Indijana, piše CNN.

Toyota trenutno radi na razvoju načina da riješi problem, navodi proizvođač automobila u svom saopštenju. Vlasnici će biti obaviješteni o opozivu do sredine augusta, saopštila je Toyota.