Jahta “Jadranka” na sniženju, sa 80.000 na 50.000 evra

Crnogorsko Ministarstvo odbrane ponovilo je javni poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata pošto je vlada odlučila da im snizi cijene, pa je tako vrijednost jahte “Jadranka” sada procjenjena na 50.000 evra, piše “Pobjeda”.

Ponuđeni plovni objekti, brodski motori i oprema jeftiniji su do 20 odsto.

Vlada Crne Gore je nedavno odlučila da snizi cijene tih plovnih objekata, jer je od svega oglašenog prodat samo jedan motor i turbine M8G, dok zainteresovanih ponuđača za kupovinu plovnih objekata, opreme i rezervnih dijelova od plovnih objekata i radioničke opreme nije ni bilo.

Prema novoj ponudi, cijena jahte “Jadranka”, koja je za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine u brodogradilištu u Kraljevici u Hrvatskoj, iznosi 50.000, umjesto dosadašnjih 80.000 evra, prenosi RTCG.

Jahta se nalazi na suvom vezu u luci Bar. Pri izgradnji, u jahtu su, kako su pisali hrvatski mediji, ugrađivane najkvalitetniji i najluksuzniji materijali, od maghagonija do tikovine, dok su pregrade jahte izgrađene od specijalnih čeličnih legura.

“Jadranka” ima tri salona za dnevni boravak gostiju, dva apartmana i dvije pomoćne kabine za goste. Jahta je imala osam ležajeva, a u dnevni boravak mogla je da primi 30 gostiju. Mediji su izračunali da je Tito u njoj boravio 24 puta.

Osim “Jadranke”, ponovo je oglašena prodaja pomoćnog naftonosača čija je nova cijena 72.000 evra, desantnog broda minopolagača (75.000 evra), kao i pomoćnog vodonosača (49.000 evra).

 

(NN)