Kompanije

Ilija Šetka novi generalni direktor Banjalučke pivare

Autor: Biznis.ba
Ilija Šetka novi generalni direktor Banjalučke pivare

Ilija Šetka je imenovan za novog generalnog direktora Banjalučke pivare, naslijedivši na toj funkciji, 30. oktobra 2019. godine, Nikolasa Penija, koji prelazi na poziciju predsjednika Upravnog odbora Pivare.

Šetka je više od 10 godina proveo na rukovodećim pozicijama u Apatinskoj pivari, gdje je ostvario izuzetne poslovne rezultate. Tokom 2008. godine povjerena mu je funkcija generalnog direktora Apatinske pivare, kao i pozicija regionalnog predsjednika grupacije AB InBev za poslovanje u Srbiji i Crnoj Gori. Nakon pet uspješnih godina na tim pozicijama, Šetka prelazi na mjesto generalnog direktora vodeće mljekarske industrije u regionu, kompanije Imlek AD, gdje ostaje do kraja 2017. godine.

„Kao neko ko je više od 10 godina proveo u industriji piva, radeći za najveću svetsku grupaciju, AB InBev, veoma sam uzbuđen što ću svoja znanja i iskustva preneti u kompaniju kojoj sam se oduvek divio. Smatram da Banjalučka pivara, kao jedina nezavisna pivara u celom regionu, ima ogroman potencijal kako na domaćem, tako i na regionalnom tržištu. Novi proizvodi, besprekoran kvalitet, dodatna efikasnost u svim segmentima poslovanja i razvoj tima biće u fokusu mog rada, posebno kada je reč o Nektar pivu, za koje sam siguran da će postati omiljeno pivo u regionu“, izjavio je novi generalni direktor Banjalučke pivare.

Nikolas Peni, čiju je funkciju preuzeo Šetka, smatra da su ove promjene izuzetno značajne za poslovanje Banjalučke pivare, koja je već punu deceniju lider na tržištu piva u Bosni i Hercegovini.

„Ilija Šetka posjeduje ogromno iskustvo i znanje stečeno na prethodnim rukovodećim pozicijama. Njegova vizija je jasna, a plan konkretan, zbog čega sam siguran da Pivara ostaje u dobrim rukama. Mislim da će on povesti našu kompaniju u osvajanje novih tržišta i dodatno joj unaprijediti poslovanje u Bosni i Hercegovini“, izjavio je on.

Peni je na poziciju generalnog direktora Banjalučke pivare stupio 2006. godine, a od tog trenutka je vodio kompaniju do samog vrha tržišta, što dokazuje i uspjeh Nektar piva, najprodavanijeg piva u Bosni i Hercegovini od 2015. godine.

Biznis.ba / NN