Kompanije

Kompaniji Swisslion Trebinje uručen halal certifikat

Autor: Biznis.ba
Kompaniji Swisslion Trebinje uručen halal certifikat

Kompaniji Swisslion d.o.o. Trebinje uručen je halal certifikat čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010.

Crtifikat je direktoru kompanije Swisslion d.o.o. Trebinje Aleksandru Kojoviću na svečanoj ceremoniji u Trebinju uručio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje hafiz Sadik-ef. Fazlagić.

Certifikacijskom revizijom, koja je izvršena u julu ove godine, utvrđeno je da kompanija Swisslion Trebinje ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010, te da joj može biti uručen halal certifikat. Procesom halal certificiranja obuhvaćene su linije za proizvodnju robnih marki Eurokrem i Euroblok.

Kojović je naveo da je uvođenje Halal standarda još jedna potvrda trajne predanosti Prehrambene industrije Swisslion d.o.o. kvalitetu i konstantnom unaprijeđenju u svim segmentima poslovanja, te spremnosti firme da udovolji zahtjevima potrošača.

Osim domaćeg tržišta ta kompanija svoje proizvode plasira i na tržište EU, regiona, Rusije, Amerike, Kanade, Australije, zemalja Perzijskog zaljeva i druga tržišta, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

Biznis.ba / FENA