Kompanije

Lukavac - GIKIL dobio novi Nadzorni odbor

Autor: Biznis.ba
Lukavac - GIKIL dobio novi Nadzorni odbor

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novi Nadzorni odbor na Skupštini društva koja je održana u srijedu.

U novi sastav ovog nadzornog tijela, a nakon razrješenja svih ranijih članova, imenovani su Hajrudin Kunalić, Enver Arnautović, Abdel Đozić, Abdulah Zukić i Jasmin Nukić.

Održavanje Skupštine društva i izbor novog sastava Nadzornog odbora uslijedili su nakon što je Uprava kompanije donijela odluku o isključenju člana društva GSHL u likvidaciji, u skladu s odredbama Zakona o privrednim društvima Federacije BiH.

Skupština društva usvojila je i finansijski izvještaj o poslovanju kompanije za 2018. godinu, a donesena je i odluka da se broj članova Uprave GIKIL-a proširuje sa sadašnja aktivna tri na ukupno šest članova.

Novi Nadzorni odbor u narednim danima održat će i svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj će biti izabran i predsjednik novoimenovanog nadzornog tijela, a nakon toga uslijedit će i imenovanje generalnog direktora i ostalih članova Uprave, saopćeno je iz GIKIL-a.

Biznis.ba / FENA