Kompanije

Podrška Sindikatu GIKIL-a za nastavak rada kompanije i očuvanje radnih mjesta

Autor: Biznis.ba
Podrška Sindikatu GIKIL-a za nastavak rada kompanije i očuvanje radnih mjesta

Grupacija od jedanaest granskih sindikata iskazala je punu podršku Samostalnom sindikatu radnika hemije i nametala u Federaciji BiH i Sindikalnoj organizaciji Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac GIKIL za nastavak rada ove kompanije i očuvanje radnih mjesta.

Samostalni sindikat radnika hemije i nemetala u FBiH i Sindikalna organizacija GIKIL-a, kako se navodi u pismu podrške, godinama su upozoravali na problematiku u ovoj kompaniji, međutim nije bilo u dovoljnoj mjeri interesa nadležnih i upravljačke strukture GIKIL-a da se problemi rješavaju.

- Pozivamo nadležne institucije Federacije BiH, Tuzlanskog kantona i upravljačku strukturu GIKlL- a da u što kraćem vremenskom periodu kroz investiranje u modernizaciju tehnološko-proizvodnog procesa obezbijede ekološki zdraviju životnu sredinu za građane Tuzlanskog kantona, ali i osiguraju bezbjednije i bolje uslove rada za radnike te kompanije - navode iz 11 granskih sindikata.

Pismo podrške uputili su: Samostalni sindikat (SS) radnika rudnika FBiH, SS državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH, SS šumarstva, prerade drveta i papira BiH, Sindikat BH Pošta, SS saobraćaja i veza u BiH, Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH, Unija sindikata policije u FBiH, SS željezničkih radnika u BiH Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH, Sindikat penzionera BiH i SS radnika u finansijskim organizacijama BiH, saopćeno je iz Službe za informisanje Sindikata GIKIL-a.

Biznis.ba / FENA