Kompanije

Sindikat Aluminija traži pomoć Federalne vlade

Autor: Biznis.ba
Sindikat Aluminija traži pomoć Federalne vlade
Nezavisni sindikat zaposlenika (NZS) Aluminija uputio je apel za pomoć Vladi FBiH i predstavnicima hrvatske politike u BiH.

NSZ Aluminij sazvao je vanrednu Skupštinu sindikata za četvrtak, 11. Listopada, u 12 sati, na kojoj bi se trebali donijeti zaključci i odluka o daljnjim aktivnostima Sindikata po jednoj točki dnevnog poduzimanje daljnje sindikalne borbe po pitanju očuvanja svojih radnih mjesta.

Predstavnici Sindikata u više su navrata tražili sastanak s federalnim premijerom Fadilom Novalićem, dopremijerkom Jelkom Miličević te resornim ministrom Nerminom Džindićem, no do sastanka nije došlo jer se, kako se navodi u priopćenju, nitko od navedenih nije htio igrati vrućim krumpirom pogotovo u predizborno vrijeme.

"Mostar i čitava Hercegovina dovedeni su pred totalni kolaps. Svjesni smo da će neki odmah jedva dočekati i ovo stanje Društva, kao i moguće prosvjede djelatnika preusmjeriti u neke političke igre u ovo poslijeizborno vrijeme kada znamo kakvo je. Ono što im imamo za poručiti jeste da nas samo zanima daljnji rad našeg Aluminija i očuvanje naših radnih mjesta i da ne želimo kartu u jednom smjeru", navodi se u priopćenju.

Biznis.ba / FENA