Kompanije

Stanić Beverages otvorio novu PET liniju za punjenje vrijednu osam miliona KM

Autor: Biznis.ba
Stanić Beverages otvorio novu PET liniju za punjenje vrijednu osam miliona KM
Ukupna vrijednost investicije iznosi osam miliona maraka, a zahvaljujući novim kapacitetima Stanić Beverages će i dalje jačati izvoznu strategiju, saopćeno je iz ove kompanije.

Na novoj PET liniji za punjenje trenutno će se puniti brand Juicy Fruits, no novi kapaciteti omogućavaju kompaniji širenje i u druge kategorije osvježavajućih pića.

Prijašnji kapacitet tvornice u Kreševu iznosio je oko 50 miliona litara, stoga će nova investicija postojeće kapacitete utrostručiti na 150 miliona litara. S obzirom na povećane kapacitete, tvornica u Kreševu moći će pratiti ekspanziju izvoza branda Juicy u zemlje CEFTE, EU i MENA regiju, saopćeno je.

"Otvaranjem nove PET linije modernizirali smo proizvodnju, poboljšali kvalitetu, povećali kapacitete te finalizirali prvi ciklus investicija. Stanić Beverages kontinuirano ulaže u poslovanje, uvijek želimo biti prvi u kvaliteti i inovacijama te broj 1. u mislima naših potrošača. Uskoro krećemo i u novi investicijski ciklus koji ćemo započeti proširenjem postojećeg skladišnog prostora u vrijednosti od 2 milijuna maraka s ciljem daljnjeg rasta prodaje na domaćem tržištu, na već otvorenim stranim tržištima, ali i novim inozemnim tržištima koje tek planiramo otvoriti u bliskoj budućnosti.“, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa.

Inače, Stanić Beverages najveći je proizvođač sokova u BIH koji sljedeće godine slavi 20 godina postojanja branda Juicy. Ovi proizvodi danas se mogu pronaći na policama u svim zemljama regije, ali i u zemljama Evropske Unije poput Njemačke i Italije te na Bliskom istoku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji.

Iz kompaniej navode da zahvaljujući snažnoj ekspanziji na nova tržišta, Juicy sada postaje i svjetski brand koji osvaja nove potrošače.

Inače, svečanom otvorenju nove PET linije uz brojne poslovne partnere, dobavljače, kupce i ostale uvažene uzvanike prisustvovao je i Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog narod, koji je simbolično 2015. i otvorio prvi ciklus ulaganja, te ovom prilikom još jednom pohvalio nove investicije u domaću proizvodnju.

Biznis.ba