Kompanije

United Medija kupila Pink BH u Bosni i Hercegovini

Autor: Biznis.ba
United Medija kupila Pink BH u Bosni i Hercegovini
United Medija, vodeća medijska platforma u jugoistočnoj Evropi, obogatila je svoj portfolio kupovinom Pink-a BH.

Pink BH je kanal sa nacionalnom pokrivenošću i visokom gledanošću u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Pink-a BiH.

- Veoma smo zadovoljni što je Pink BH postao dio portfolija United Medije. Naši gledaoci su navikli na vrhunski sadržaj, tako da će United Medija dodatno uložiti u dalje poboljšanje raznovrsnosti i kvaliteta Pink BH programa. Naši gledaoci mogu da se raduju sjajnoj programskoj šemi za jesen i zimu, sa vrhunskim sportskim, zabavnim i dramskim programom - istaknula je izvršna direktorica United Medije Aleksandra Subotić.

Već od jeseni, Pink BH će predstaviti prijenose svih utakmica fudbalske reprezentacije BiH u okviru Lige nacija, novoformiranog takmičenja Evropske fudbalske unije. Osim tog takmičenja, Pink BH planira da prenosi utakmice nacionalnog tima i za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, kao i kvalifikacije Zmajeva za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

- Fudbalska poslastica za naše gledaoce biće i Liga Šampiona, ciklus 2018-2021, ali i Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020, koje će se igrati u 12 evropskih gradova i koje će biti ekskluzivno emitovano na našem kanalu. Gledaoci će pronaći vrhunsku zabavu uz novu sezonu talent show programa "Zvezda Granda" kao i ostalih formata iz Grandove kuhinje, "Nikad nije kasno", "Nedeljni Specijal", "Praktična Žena" - navodi se u saopćenju.

Bit će predstavljena i nova jedinstvena dramska serija s elementima humora "Na granici", koja prikazuje različite krimi, ljubavne i humoristične dogodovštine iz jednog malog sela, saopćeno je iz Pink-a BiH.

Biznis.ba / FENA