Nastavak investicija

Uskoro kreće proizvodnja: Violeta otvara novu fabriku u BiH

Autor: Biznis.ba
Uskoro kreće proizvodnja: Violeta otvara novu fabriku u BiH
Violeta / Ilustracija

Kompanija “Violeta” nastavlja sa investicijama, daljnjim razvojem i širenjem. 

Ovih dana su u toku završni radovi i pripreme za probnu proizvodnju.

Vlasnik “Violete” Petar Ćorluka je kazao kako su grubi radovi završeni, te kako su u proteklom periodu u fabrici boravili stručnjaci iz Njemačke, Japana, Švedske i Italije koji su radili na montiranju najsavremenijih mašina.

- Svako je odradio svoj dio posla i mogu reći da smo prezadovoljni urađenim. Planiramo da u decembru i januaru odredimo testiranje, odnosno probnu proizvodnju, kako bismo u februaru 2024. krenuli sa proizvodnjom i plasiranjem prvih proizvoda, istakao je Ćorluka.

Prema njegovim riječima, u fabrici će se proizvoditi visokokvalitetna ambalaža za razne vrste robe, poput voća, povrća, mesa, a riječ je o ambalaži koja je, između ostalog, otporna na vlagu.

- Kapacitet tvornice će biti 60.000 tona u jednoj smjeni, a proizvodit će se ambalaža, odnosno shelf-ready kutije koje sada zahtijevaju i koriste veliki trgovački lanci, kazao je Ćorluka.

Dodao je kako takvu ambalažu trenutno koriste proizvođači voća i povrća iz zemalja regije, poput Hrvatske i Srbije, a uvoze je iz Italije.

- Stoga ne sumnjam da će i naši proizvodi, a koje niko ne proizvodi u BiH, naći primjenu kako u našoj tako i u zemljama regiona. Do sada se ovakva ambalaža uvozila, a sa našom proizvodnjom mi ćemo postati i izvoznici ove ambalaže te već imamo dogovoren izvoz u nekoliko zemalja regije, naglasio je Ćorluka.