Marketing

New Balance lansira mokasinke: Internet je pun reakcija

Autor: Biznis.ba

Marka poznata po tenisicama New Balance za novu saradnju izabrala je drugačiji smjer.

Tokom Pariške sedmice mode za mušku odjeću jesen/zima 2024. Junya Watanabe predstavio je svoju najnoviju saradnju s New Balanceom - Junya Watanabe Man x New Balance 1906 mokasinka.

Cipele dolaze u crnoj ili bijeloj kombinaciji, a dizajn je zamišljen kao spoj tenisica i mokasinki. Gornji dio je u stilu mokasinki s kožnom konstrukcijom i zaobljenim vrhom. Ali, ostatak cipele zadržava neke elemente koji se uglavnom viđaju na tenisicama - poput robusnog potplata i štitnika za prste. Cjelokupni izgled je robustan, a miješa kožu i gumu, prenosi Index.

"Trebaju mi", "Tako su dobre", "Kada će mokasinke biti dostupne?", "Kul su", "Bijele mi se ne sviđaju", "Nosio bih ih na posao", "Lude su", "Zanimljive su", "Drugačije su, sviđaju mi se", "Jesam jedini koji misle da su glupe", "Sviđaju mi se, ali nije nešto što bih nosio", neki su od komentara na ove mokasinke na Instagramu.

Ova saradnja bi trebala biti puštena u prodaju u jesen ove godine preko trgovaca koji nude Junya Watanabe muške komade, a prema pisanju stranih medija, moguće da će se naći i na stranicama New Balancea. Maloprodajna cijena zasad nije poznata.


Japanski modni dizajner

Junya Watanabe je japanski modni dizajner, koji je postao poznat po svojoj kreativnoj i inovativnoj modnoj estetici. Rođen je 1961. godine u Tokiju. Junya Watanabe član je japanskog komercijalnog brenda Comme des Garçons, gdje je radio kao dizajner od 1984. godine.

S vremenom je stvorio vlastitu marku koja predstavlja njegovu jedinstvenu viziju mode. Njegov brend nastavlja iznenađivati i inspirirati modne zaljubljenike širom svijeta svojom inovativnošću i eksperimentalnim pristupom dizajnu.