Nagrade za banku godine

The Banker: Raiffeisen najbolja banka u Bosni i Hercegovini

Autor: Biznis.ba
The Banker: Raiffeisen najbolja banka u Bosni i Hercegovini
Raiffeisen Bank

Na svečanoj ceremoniji dodjele“Nagrada za banku godine” prestižnog magazina The Banker, Raiffeisen je zvanično proglašena kao dobitnik “Nagrade za banku 2023. godine u Bosni i Hercegovini”.

Dobitnici su odabrani na osnovu sposobnosti za ostvarenje dobrih finansijskih rezultata uz istovremeno pretvaranje izazova u prilike, u dinamičnom poslovnom okruženju.

"Tim Raiffeisen zaposlenika svakodnevno predano radi kako bismo klijentima pružili najbolje moguće usluge, a takav rad je rezultirao ovim značajnim priznanjem. Ponosni smo što nas je renomirani magazin The Banker prepoznao kao vodeću organizaciju bankarskog sektora u Bosnii Herecegovini. Naravno, ova nagrada ne bi bila moguća bez naših klijenata, te im se želim zahvaliti na povjerenju koje nam ukazuju. Ova nagrada dolazi kao kruna inicijativa u okivru kojih veliku pažnju posvećujemo kreiranju radnog okruženja u kojem kolege imaju priliku učiti, usavršavati svoje talente i razvijati karijeru u inovativnoj i stimulativnoj sredini, a što ima izuzetno pozitivan efekat na korisničko iskustvo i zadovoljstvo naših klijenata", izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao:

„Ujedno nas izuzetno raduje što je i naša matična kuća Raiffeisen Bank International proglašena za najbolju banku 2023. godine u Srednjoj i IstočnojEvropi“.

The Banker se nalazi na čelu međunarodnog bankarskog izvještavanja od 1926. godine, a „Nagrade za banku godine“ smatraju se industrijskim standardom za bankarsku izvrsnost. Jedno su od najprestižnijih priznanja u globalnoj bankarskoj i finansijskoj industriji koje se dodjeljuje već 23 godine. Nagrade se dodjeljuju za izvanredna postignuća banaka na tržištima na kojima posluju, na osnovu finansijskih podataka, strateških ostvarenja, kao i inicijativa u domenu tehnologije, te proizvoda i usluga.