Investicije

Armani trade investira 5 miliona KM u nove objekte u Žepču

Autor: Biznis.ba
Armani trade investira 5 miliona KM u nove objekte u Žepču

Tvrtka Armani trade d.o.o. Žepče ovih dana krenut će u realizaciju projekta vrijednog 5 miliona maraka.

Ova tvrtka u narednih godinu dana izgradit će i u upotrebu pustiti kompleks od dva nova objekta na parceli površine 5.800 metara kvadratnih uz njihov, prije 6 godina otvoreni Armani centar u Novom naselju u Žepču, izvijestio je Radio Žepče.

Radi se o domu za smještaj starijih osoba površine 3700 i poslovnoj zgradi površine 1000 metara kvadratnih.

Prema riječima vlasnika tvrtke Miodraga Milardića radovi treba da krenu najduže za dvadesetak dana.

Dom za trajni smještaj starijih osoba zadovoljavat će sve savremene evropske i svjetske standarde za objekte ovog tipa. U zgradi na tri sprata bit će 60 soba sa 120 ležaja.

Kako Milardić ističe, pregovori s investicijskim bankama u vezi kredita kojim će se osigurati finansijska sredstva za izgradnju su u završnoj fazi. Kad bude u funkciji dom za starije osobe zapošljavat će oko 50 ljudi od čega će većina biti zdravstvene struke.

Projekt je izradila zenička tvrtka Etažer, a svi poslovi trebalo bi da se završe do 1. maja 2019. za kada je planirano otvaranje i prijem prvih stanara, prenosi Indikator.ba

Druga zgrada je manje površine i jednostavnije je gradnje pa će njeno otvaranje biti već 1. avgusta ove godine, ističe Milardić. Njena površina je 1000 metara kvadratnih i planirano je iznajmljivanje poslovnog prostora zainteresiranim partnerima.

Biznis.ba