Investicije

U Tuzli sutra promocija Projekta podrške zapošljavanja

Autor: Biznis.ba
U Tuzli sutra promocija Projekta podrške zapošljavanja

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike organizuje promociju Projekta podrške zapošljavanja koja će biti održana sutra u Dramar centru u Tuzli.

Riječ je o investicijskom projektu u BiH, ukupne vrijednosti oko 50 miliona KM, koji sadrži dvije komponente. Prva komponenta projekta, Podrška promociji zapošljavanja putem ALMP-a, ima svrhu pomoći Vladi FBiH na povećanju i širenju efektivnosti i efikasnosti aktivnih programa tržišta rada i posredovanja pri zapošljavanju u cilju unapređenja ishoda tržišta rada.

Druga komponenta projekta Podrška za sisteme upravljanja, monitoring i komunikaciju (IBRD) pruža podršku za efektivan amonitoring projekta i financiranje za jačanje sistema upravljanja u svrhu monitoringa ALMP i usluga zapošljavanja, kao i izradu i implementaciju efektivne strategije komunikacije usmjerene na tražitelje posla, poslodavce, kreatore politika i sveukupno stanovništvo.

Osim predstavnika resornog ministarstva, u promociji će učestvovati predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje, kantonalnih službi za zapošljavanje, kantonalnog ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, te predstavnici općina tuzlanskog kantona i drugi, najavljeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Biznis.ba / FENA