Vlasnik Želi da gosti pričaju

Ako odložite telefon u ovom restoranu dobit ćete besplatan specijalitet

Autor: Biznis.ba
Ako odložite telefon u ovom restoranu dobit ćete besplatan specijalitet
Foto: Ilustracija

Jedan italijanski restoran nudi besplatnu bocu vina gostima koji se odreknu mobilnih telefona tokom jela.

Cilj Angela Lele, vlasnika restorana Al Condominio nedavno otvorenog u Veroni, jeste da podstakne goste da ćaskaju uz obrok umesto da stalno gledaju u telefone.

Lela je rekao da je želio da otvori restoran koji se razlikuje od drugih.

- Tehnologija postaje problem – nema potrebe da gledate telefon svakih pet sekundi, ali je za mnoge to kao droga. Ovako imaju mogućnost da ga (telefon) ostave sa strane i popiju dobro vino - rekao je Lele.

Gosti restorana koji to odluče odlažu svoj telefon u posebnu kutiju na ulazu i ključ kutije pokažu kelneru koji će im doneti bocu vina.

U kutiju gosti mogu da stave i svoju ocjenu obroka, a onima čije budu najupečatljivije sljedeći put kada dođu bit će ponuđen obrok.

Guardian piše da je uz obećanje besplatnog vina restoran postao popularan među onima koji su sprembni na „detoksikaciju“ od mobilnih telefona.

- Odgovor je bio veoma pozitivan - rekao je Lela, dodajući da je 90 posto izabralo da ostavi telefon u zamjenu za vino.

Lela je rekao i da je lijepo vidjeti ljude koji razgovaraju jedni s drugima umjesto da gledaju slike ili odgovaraju na poruke.

Al Condominio vjeruje da je prvi restoran u regionu Veneto sa novom inicijativom mada ih ima nekoliko, ukljujući jedan u Toskani koji gostima daje vaučere ako ostave mobilne telefone.