Pauza

Genijalna ideja: Influencerica za samo sedam dana zaradila 18 miliona dolara

Autor: Biznis.ba
Genijalna ideja: Influencerica za samo sedam dana zaradila 18 miliona dolara

Društvene mreže ne služe samo za komunikaciju i zabavu već su i sjajna platforma za oglašavanje, promociju i prodaju raznih proizvoda.

Dobar primjer za to je i kineska influenserica Zheng Xiang Xiang koja, posljednjih sedmica privlači veliku pozornost.

Ova streamerica koristi neuobičajenu prodajnu taktiku. Promociji svakog proizvoda posveti samo tri sekunde. Asistent joj doda kutiju, ona za samo par sekundi pokaže proizvod, kaže cijenu i ide dalje. Tako zaobilazi tipične duge prezentacije koje su uobičajene u e-trgovini.

Da trepnete, sigurno ne biste uspjeli ni vidjeti proizvod. Ova brza tehnika izdvojila se u domeni live streaminga, što je dovelo do velikog rasta prodaje. U samo sedam dana zaradila je nevjerovatnih 18.7 miliona dolara, piše TodayOnline.

Despite the stacks of Hermes boxes, Zhang Xiang Xiang’s products are said to all be priced below 10 yuan (S$1.90) — meaning that she sold approximately 10 million units in the past week to earn the 100 million yuan. #chinanews #chinatrending #tiktokchina #livestream #douyin original sound - TODAYOnline

Xiang Xiang je u poslu live streaminga od 2017. godine, ali joj je popularnost prošloga mjeseca naglo porasla. Posljednjih dana broj njezinih pratioca dostigao je više od milion. Snimke ove influencerice postale su viralne na TikToku i izazvale brojne reakcije, prenosi Index.

"Ne mogu ni vidjeti što prodaje", "Cilja na impulzivne kupce, to je tržište s velikim brojem kupaca", "Ona to radi kako bi zadržala gledaoce i stvorila osjećaj hitnosti. Briljantno", "Voljela bih da su sve reklame ovakve", neki su od komentara ispod njezinih videa.

Uspjeh prodaje nagovještava pomak u ponašanju potrošača prema sažetom i dinamičnom angažmanu s online prodajom izazivajući tradicionalne pristupe i naglašavajući evoluirajuću prirodu trgovine u digitalnom dobu.

(Biznis.ba)