Pauza

Hrvatski otok "ljubavi" osvanuo u oglasima, dio se prodaje za 10 miliona eura

Autor: Biznis.ba
Hrvatski otok "ljubavi" osvanuo u oglasima, dio se prodaje za 10 miliona eura

U Hrvatskoj je na Index oglasima objavljen oglas za prodaju otoka Galešnjaka, koji je prepoznatljiv po svom jedinstvenom obliku srca. Jedan dio "otoka ljubavi" prodaje se za 10 miliona eura.

U tekstu oglasa navodi se da ima približno 142.000 metara kvadratnih od kojih je na prodaju dio sa nešto više od 30.000 metara kvadratnih u jednom komadu i obuhvata više od 500 metara obale.

"S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom ko nebi došao posjetiti jedini morski otok prirodno oblikovan u obliku srca na svijetu?", navodi se dalje.

Autor oglasa napominje da je jedna od opcija otvaranje porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

"Poljoprivredno gazdinstvo koje se može raditi na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne građevine i 1.000 metara kvadratnih podzemne - što je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline, vino i ostalo bilje...", piše u nastavku.

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoju listu 20 svjetskih čuda. Naučnici s Odjela za arheologiju Univerziteta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7.000 godina živjeli ljudi.

Biznis.ba