Pauza

Kolekcija od 55 starinskih VW kombija na prodaju

Autor: Biznis.ba
Kolekcija od 55 starinskih VW kombija na prodaju
Ovo bi mogao da bude potez decenije za nekoga ko se bavi restauracijom oldtajmera. Naime, za svotu od 350.000 američkih dolara, već petnaest dana se u Kanadi nudi svih 55 primjeraka Volkswagenovih minibuseva T2.

Oglas je objavljen na sajtu Kijiji, a na njemu je moguće vidjeti samo tri fotografije, koje doduše pružaju korektan uvid u to šta možete očekivati, ukoliko ste spremni da izdvojite 500 američkih dolara da biste došli u priliku da obiđete lokaciju i svojim očima se uverite u ponudu.

Svi primjerci iz ove nesvakidašnje kolekcije su smješteni na jednom placu, a prema navodima oglasa "nalaze se u dobrom stanju, podesnom za sprovođenje dalje restauracije". Radoznale će svakako zanimati odakle ovoliki broj primjeraka na jednom mjestu, koje je porijeklo vozila i još brojni drugi detalji. Međutim, prodavac je bio vrlo štur, kako što se fotografija tiče, tako i u pogledu narativnog dijela oglasa.

Ipak, još ponešto možemo da zaključimo. Tražena suma iznosi 6.364 dolara po primjerku, a to ne zvuči tako grandiozno kao pomenutih 350.000 zelembaća, posebno ako se fotografije malo bolje zagledaju. Detaljniji pogled otkriva da je u kolekciju uključeno i više primjeraka retkih modela sa podijeljenim prozorskim staklima.

Ukoliko ste zainteresovani, prodavac preporučuje da iznajmite hotelsku sobu, a pristankom na kupoprodajne uslove, prihvatate i troškove i odgovornost u vezi sa transportom svih primjeraka iz kolekcije.

Biznis.ba