Lucas Roitman

Milioner postao sa 14 godina: Ovo sam postigao zahvaljujući četiri navike

Autor: Biznis.ba
Milioner postao sa 14 godina: Ovo sam postigao zahvaljujući četiri navike
Lucas Roitman

Lucas Roitman, danas odrasli preduzetnik, podijelio je ključne elemente svog uspjeha nakon što je u dobi od 14 godina ušao u klub milionera, piše New York Post.

„Uspjeh se rijetko dešava preko noći – on je rezultat stalnog i dugoročnog truda“, rekao je Argentinac.

Dok su se njegovi vršnjaci zabavljali, Roitman je sa svojih 11. godina dizajnirao online video igricu u svojoj spavaćoj sobi. Kao tinejdžer, razvio je softver proširene stvarnosti pod nazivom Airhand koji omogućava korisnicima da kontrolišu računar pokretima ruku.

Njegov trud se brzo isplatio, jer je njegova inovativna kreacija vrlo uspješno našla put do tržišta i sada je u vlasništvu velike međunarodne kompanije koja je za nju platila milione.

New York Post izvještava da Roitman nastavlja raditi u tehnološkom sektoru, posebno u umjetnoj inteligenciji i robotici, a nedavno je prodao svoju kompaniju za dron Adia Robotics Appleu za 55 miliona dolara.

Njegova postignuća rezultat su četiri navike

Prva navika koju ističe je upornost . Diplomirao na Univerzitetu Stanford u SAD-u, kaže da je zaista naučio moć istrajnosti na koledžu. Tamo se nosio sa kulturološkim razlikama i zahtjevima studija. “Ne samo da sam stekao vrhunsko obrazovanje na Stanfordu, već sam naučio i važnost izdržljivosti”, rekao je.

Još jedna ključna navika je beskrajna radoznalost. Roitman navodi svoju goruću strast, stalnu radoznalost i sposobnost da upija ogromne količine informacija kao pokretačku snagu svog uspjeha. Ističe da je stalno učenje i prilagođavanje ključno u dinamičnom i stalno razvijajućem tehnološkom okruženju.

Treća navika koju Roitman ističe je inovativnost. Naglašava važnost ponude nečeg jedinstvenog, omogućavajući vam da se istaknete nečim zaista izuzetnim. Prema njegovim riječima, današnji tinejdžeri imaju pristup informacijama i alatima bez premca, što im omogućava da eksperimentišu, uče i inoviraju. “Trebali bismo ovo iskoristiti”, smatra Roitman.

Četvrta navika je balansiranje. Iako puno radi, odvaja vrijeme za hobije poput salse, penjanja po stijenama, sviranja klavira i adrenalinskih sportova. New York Post piše da ga svi ovi hobiji veoma opuštaju.

“Kvalitetno vrijeme koje provodim sa porodicom i prijateljima drži me prizemljenog i podsjeća na važnost raznolikog života”, zaključio je Roitman.