Ujedno i najbolja

Poznata svjetska aviokompanija nagrađuje zaposlene bonusima od osam mjesečnih plata

Autor: Biznis.ba
Poznata svjetska aviokompanija nagrađuje zaposlene bonusima od osam mjesečnih plata
Foto: Unsplash

Singapore Airlines postavlja visoko skalu kada su u pitanju bonus isplate. Prevoznik će nagraditi svoje zaposlene bonusom u vrijednosti od skoro osam mjeseci plata, rekla je u petak za CNN osoba koja je upoznata s tim.

Osoba je zamolila da se ne imenuje jer informacija nije bila namijenjena javnosti. Singapore Airlines nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Kompanija je u srijedu prijavila rekordnu godišnju neto dobit od 1,98 milijardi dolara u prethodnoj fiskalnoj godini.

“Potražnja za avionskim prevozom ostala je velika” tokom cijele godine podstaknuta oporavkom u sjevernoj Aziji jer su Kina, Hong Kong, Japan i Tajvan u potpunosti ponovo otvorili svoje granice nakon pandemije, navodi aviokompanija u svojoj izjavi o zaradi.

Singapurski avio-prevoznik proglašen je najboljom svjetskom aviokompanijom prošle godine, prema prestižnoj dodjeli nagrada Skytrax World Airline Awards. Ovo je peti put u 23-godišnjoj istoriji dodjele nagrada da je avio-kompanija zauzela prvo mjesto, prenosi Investitor me.

Goh Choon Phong, izvršni direktor avio-kompanije, rekao je da je rezultat posljedica neumornog rada njegovog tima, koji je podnio „mnoge žrtve kako bi osigurao da prevoznik bude spreman za oporavak u avio-saobraćaju”.

“To nam je omogućilo da izađemo jači i spremniji iz pandemije”, doao je.

To nije jedina aviokompanija koja svom osoblju daje velikodušne bonuse. Dubai Emirates isplatit će svom osoblju bonus u iznosu od 20-sedmične plate, javio je Reuters ove sedmice, pozivajući se na internu e-poštu.

Međutim, naredna godina bi mogla biti teška za avio-sektor, navodi Singapore Airlines u svojoj izjavi o zaradi.

“Geopolitičke tenzije, makroekonomske neizvjesnosti, inflatorni pritisci i ograničenja u lancu snabdijevanja predstavljaju izazove za avio-industriju”, navodi se u saopštenju.