Pauza

Predsjednik kineske grupe HNA poginuo pozirajući na rubu visokog zida

Autor: Biznis.ba
Predsjednik kineske grupe HNA poginuo pozirajući na rubu visokog zida
Predsjednik kineske grupe HNA Wang Jian okliznuo se dok je pozirao za fotografiju na jugoistoku Francuske i poginuo, objavila je u srijedu grupa specijalizirana za turizam, logistiku i zračni promet.

Francuska policija kaže da je to bio nesretan slučaj

Pozivajući se na izjave očevidaca francuska policija objavila je da je smrtonosni pad 57-godišnjeg utemeljitelja HNA-e bio nesretan slučaj, prenosi agencija Reuters. “Stajao je na rubu visokog parapeta kako bio ga obitelj fotografirala i pao” u selu Bonnieux (Vaucluse), objavila je francuska žandarmerija. Utemeljena 2000. godine grupa HNA predmet je istrage kineskih regulatora zabrinutih zbog obimnih zajmova koje je grupa ugovorila za financiranje svojih akvizicija, napose u inozemstvu, piše agencija AFP.

HNA je u zadnje dvije godine potrošila najmanje 50 milijarda dolara za ulaganja i udjele, a što je izazvalo oštre sporove glede transparentnosti njezina poslovanja. Tako je ušla u kapital nekoliko zrakoplovnih stranih kompanija: Aigle Azur u Francuskoj, Virgin Australija u Australiji TAP u Portugalu i Azul u Brazilu. Krajem 2017. HNA  je objavila da se njezino ukupno zaduženje penje na oko 638 milijarda juana (81,5 milijarda eura).

Biznis.ba