Sofija i Varna

Robert de Niro otvara dva luksuzna hotela u Bugarskoj

Autor: Biznis.ba
Robert de Niro otvara dva luksuzna hotela u Bugarskoj
Foto: X

Američki brend za luksuzne hotele, restorane i rezidencije "Nobu Hospitality", u vlasništvu glumca Roberta de Nira, otvorit će dva hotela u Bugarskoj.

Ovu kompaniju su 1994. godine osnovali De Niro, poznati kuhar Nobu Macuhisa i filmski producent Meir Teper.

"Nobu Hospitality" hoteli bit će otvoreni u Sofiji i Varni, a kako navodi kompanija na svom sajtu, ovi objekti će ostaviti značajan trag na Balkanu.

Prvi hotel i restoran ovog brenda bit će smješten u centru Sofije, a drugi na obali Crnog mora u Varni, javlja bugarska agencija "Trud".

"Nobu hotel i restoran Sofija će krasiti srce jedne od najstarijih prijestolnica Evrope, biće smješteni u istorijskoj Zgradi bankara u blizini Narodnog pozorišta 'Ivan Vazov' i okruženi buticima, umjetničkim galerijama i glavnim istorijskim znamenitostima", navodi se na web stranici kompanije.

Zgrada iza Narodnog pozorišta u Sofiji izgrađena je 1912. godine i do skoro je bila banka, a otud i naziv Zgrada bankara, prije nego što je renovirana 2022.

Ova zgrada je 1978. godine proglašena nepokretnim spomenikom kulture, a deceniju kasnije je registrovana kao spomenik umjetnosti.