Pauza

Tri pitanja koja ne smijete zaboraviti postaviti na intervjuu za posao

Autor: Biznis.ba
Tri pitanja koja ne smijete zaboraviti postaviti na intervjuu za posao
Iako ti trenuci vrlo često mogu biti zastrašujući ukoliko znate da je to vaš posao iz snova može vam pomoći da budete odvažniji i da date sve od sebe kako bi s predstavili u najboljem svjetlu. Nakon što vas potencijalni poslodavac ispita sve što želi, na kraju će vam dati priliku da i vi nešto pitate njega.

Ovu priliku nikako nemojte propustiti, pa prije nego se rukujete i odete odvažite se i postavite ova tri pitanja koja će uvećati vaše šanse da dobijete posao.

Recite mi nešto o kulturi kompanije? Na ovaj način saznat ćete neke podatke o kompaniji koje će vas zanimati ukoliko se jednog dana baš u njoj zaposlite, saznat ćete način na koji funkcioniraju i rade, te ćete biti sigurni želite li uopće raditi u takvom okruženju.

Pitajte i kako izgleda jedan tipični dan u firmi. Mnogi novouposleni imaju problem da ne znaju koje su njihove dnevne obaveze i ne mogu se odmah uklopiti u kolektiv. Zbog toga uvijek pitajte koje su vaše dnevne obaveze kako bi se što prije uklopili i započeli posao. tako ćete pokazati da ste odgovorni.

Šta je sljedeći korak nakon intervju za posao? Ovo pitanje je jako dobro iz razloga što ćete znati kada biste trebali dobiti odgovor o tome da li ste primljeni na posao, te koji je datum vašeg zaposlenja.

Postavljanjem ovih pitanja možete biti mnogo atraktivnijim kandidatom i svakao se na kraju razgovora ne zaboravite zahvaliti što ste pozvani na intervju.

Biznis.ba