prodajni bum

AI na iPhone 16 mogla bi biti najvažnija inovacija decenije za Apple

Autor: Biznis.ba
AI na iPhone 16 mogla bi biti najvažnija inovacija decenije za Apple
Foto: Unsplash

Kako svijet postaje opsjednut AI funkcijama na telefonima, očekuje se da će Apple implementirati vještačku inteligenciju i na predstojećem iPhone 16. Investitori predviđaju da će ove AI funkcije izazvati prodajni bum koji će trajati do 2025. godine.

Investiciona firma Wedbush predviđa veliki uspjeh AI na iPhone-u. Prema bilješci koju je dobio AppleInsider, Wedbush je povećao svoju ciljanu cijenu akcija Apple-a sa 250 na 275 dolara. Također se navodi da bi Apple-ovo potencijalno predstavljanje AI tokom WWDC-a moglo biti jedan od najvažnijih događaja decenije za Tima Kuka.

Prema investitorima, AI funkcije će postaviti temelje za superciklus iPhone 16. Superciklus predstavlja period povećane prodaje određenog proizvoda. Takođe se očekuje da će se usporena prodaja u Kini preokrenuti zahvaljujući ovim novim funkcijama.

Očekujemo da će novi iOS 18 biti predstavljen tokom WWDC-a, koji je zakazan za period od 10. do 14. juna. Cela industrija očekuje da će Apple konačno govoriti o vještačkoj inteligenciji.

AI na iPhone 16 bi mogla biti izuzetno uzbudljiva. Novi modeli iPhone-a su se u posljednje vrijeme mučili da ponude značajne nove funkcije koje bi ih razlikovale od prethodnih verzija, pa bi dodavanje zanimljivih AI funkcija moglo kompenzovati taj nedostatak. Ostaje da vidimo koje će AI funkcije Apple uključiti i da li će biti u rangu sa, na primjer, Galaxy AI.