Tech

Iphone SE ipak stiže, evo kako bi trebao izgledati

Autor: Biznis.ba
Iphone SE ipak stiže, evo kako bi trebao izgledati
Foto: Iphone

Iako se špekulisalo da je Apple i konačno odustao od svoje cijenom povoljne iPhone SE serije telefona, nove informacije kažu drugačije.

Izgleda da Iphone SE stiže ove godine!

Uvjerenje da Iphone SE odlazi u zaborav, poljuljala je informacija iz decembra prošle godine, a tvrdi da će iPhone SE 2024. dobiti bateriju iPhonea 14.

Pričalo se da će to biti prvi Iphone SE s FaceID autorizacijom što znači da će zaslon konačno biti razvučen preko cijele fronte. Leakeri su novi Iphone SE vidjeli kao osvježeni Iphone XR, na čijem dizajnu je trebao biti temeljen.

Sad se pak priča da će novi Iphone SE biti još radikalnije redizajniran s Dinamičkim otokom u zaslonu, koji se prvi put pojavio na Iphoneu 14 Pro i 14 Pro Max.

Na poleđini tog novog Iphone SE telefona se ipak neće dogoditi ništa radikalno pa kažu da će zadržati samo jednu kameru.

Neki kažu da će zapravo nalikovati na nadolazeći Iphone 16 pa postoji mogućnost i da taj četvrti po redu Iphone SE na sunce tek nakon što ove jeseni predstave Iphone 16 seriju. Po nekavom dosadašnjem rasporedu, Apple bi ga mogao predstaviti u martu.

Kad god da se to dogodi, navodno će dobiti BOE zaslon.