Specijalna maska

Nedostaje vam mobitel sa tastaturom i tipkama? Stiglo je sjajno rješenje

Autor: Biznis.ba
Nedostaje vam mobitel sa tastaturom i tipkama? Stiglo je sjajno rješenje
Foto: Clicks

Ako ste nostalgični i sa sjetom se prisjećate starih mobitela sa fizičkom tastaturom i tipkama, stiže sjajno rješenje.

Nova firma pod nazivom Clicks Technology najavila je kućište za iPhone sa ugrađenom tastaturom na dnu. Maskica se zove Clicks, košta 139 dolara i dostupna je za iPhone 14 Pro, dok će verzija za iPhone 15 doći sredinom marta.

Kompanija također prima rezervacije za model iPhone 15 Pro Max po cijeni od 159 dolara koji će na tržište doći u 'rano proljeće', prema web stranici.

Naravno, ovo nije jedina ni prva maskica s tastaturom za iPhone. Prva je bila Typo ali je ona, piše Verge, bila prilično loša.

Za razliku od Typa, Clicks je moderan, veseo i čini se da je dizajniran s puno izravnijom namjerom.

Povezuje se s vašim telefonom poput Backbone kontrolera. Sve što treba napraviti je gurnuti telefon u maskicu, pažljivo poravnati priključak za napajanje u Lightning ili USB-C i obuhvatiti gornji dio telefona. Clicks ne koristi Bluetooth niti sadrži bateriju, već se napaja izravno iz telefona. Prema stranici Clicks, kućište podržava prolazno brzo punjenje na iPhoneu 15 Pro.

Kao i sve maskice, Clicks ima nedostatke, a prvi je veličina. Clicks povećava formu uređaja, što na početku korištenje čini neugodnijim.

Clicks kaže da će popratna aplikacija koja uskoro dolazi u Apple App Store 'nastaviti donositi nove funkcije.' Maskica će isprva biti dostupna u dvije boje — bumbar (žuta) i londonsko nebo (sivkasto-plava).