niz novih uređaja

Samsung prodire dublje u AI

Autor: Biznis.ba
Samsung prodire dublje u AI
Foto: Unsplash

Samsung je u srijedu predstavio niz novih uređaja tokom svog događaja Unpacked u Parizu.

Ne samo da je firma pokazala svoje najnovije sklopive pametne telefone, Z Fold 6 i Z Flip 6 s operativnim sistemom Android, i svoje pametne satove sljedeće generacije, Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra, već je lansirala i svoj visoko očekivani Galaxy Ring.

Ali zvijezda emisije bila je platforma Galaxy AI. Paket softverskih proizvoda koje je firma prvobitno lansirala sa svojom Galaxy S24 linijom pametnih telefona ranije ove godine, Galaxy AI uključuje niz generativnih AI mogućnosti koje se dotiču svega, od Samsungovih aplikacija za zdravlje i fitness do ponuda fotografija, produktivnosti i web preglednika.

Strategija je jasna: Samsung se oslanja na svoje AI napore, koji uključuju neke od Googleovih AI magija, kako bi pospješio prodaju svojih uređaja u budućnosti. Ali dugogodišnji neprijatelj firme, Apple (AAPL), udaljen je samo nekoliko mjeseci od lansiranja vlastitog AI softvera, koji bi korisnike Samsunga mogao preusmjeriti na stranu iPhonea.

Najnoviji Samsungovi uređaji svakako su impresivni. Obožavatelj sam oba njegova sklopiva uređaja, a njegovi pametni satovi jedni su od najsposobnijih. Dodavanje Galaxy Ringa moglo bi Samsungu dati dobro uporište na još uvijek relativno malom tržištu. Ali tvrtka je očito usredotočena na to da njezine AI mogućnosti budu u prvom planu uz svaki od njenih novih proizvoda.

Samsung je demonstrirao kako se Galaxy AI uklapa u Galaxy Ring, Watch 7 i Watch Ultra zahvaljujući dodavanju nove firme Energy Score značajke. Firma kaže da softver koristi Galaxy AI kako bi vam pomogao izračunati kako ste spavali, koliko ste vježbali u posljednje vrijeme i još mnogo toga kako bi vam pružio numerički prikaz vaše ukupne razine kondicije koji možete koristiti kako biste bolje razumjeli zašto biti umorniji ili energičniji u određene dane.

Također je prikazana njegova funkcija načina razgovora, koja vam omogućuje da razgovarate s nekim tko govori drugim jezikom pretvaranjem poklopaca Folda i Flip-a i glavnih zaslona u digitalne bijele ploče koje prikazuju ono što vi i osoba s kojom razgovarate govorite u vašem vlastite jezike. Aplikacija također čita prevedeni tekst naglas, prenosi SEEbiz.

Samsung je na sličan način donio generativne AI funkcije u svoju aplikaciju za fotografije, omogućujući vam da radite stvari kao što je crtanje sunčanih naočala na osobi na slici i automatsko generiranje i postavljanje naočala realističnog izgleda na lice subjekta. Samsung također koristi neke od Googleovih AI mogućnosti, dodajući firmin softver Gemini i pomoćnika svojim uređajima.