Let's do Ecommerce

Asocijacija za Internet trgovinu eComm: Pomjeramo digitalne granice od Evrope prema Aziji i SAD-u

Autor: Biznis.ba
Asocijacija za Internet trgovinu eComm: Pomjeramo digitalne granice od Evrope prema Aziji i SAD-u
Foto: eCommerce

Internet trgovina je jedna od najbržih rastućih industrija te pokretač svjetske ekonomije.

Uvažavajući ovaj trend, Asocijacija za Internet trgovinu eComm u Bosni i Hercegovini, organizuje konferenciju Let's do eCommerce: Beyond Boundaries sa fokusom na inovacije, strategiju i budućnost e-trgovine za sve samostalne preduzetnike, kompanije i eksperte u industriji Internet trgovine.

Let's do eCommerce: Beyond Boundaries konferencija, koja se održava 25. aprila u hotelu Hills, Sarajevo, predstavlja platformu za razvoj i povezivanje između svih učesnika ekosistema e-trgovine. Među uglednim govornicima su vrhunski stručnjaci koji će našoj publici donijeti bogato iskustvo, stručnost i viziju budućnosti e-trgovine.

Utjecajni stručnjaci sa globalne eCommerce scene na Let's do eCommerce: Beyond Boundaries

Vanessa Xiong cijenjena globalna stručnjakinja za e-trgovinu sa više od deset godina iskustva u industriji, predstaviti će uvide u evoluirajuću sferu kineske e-trgovine i globalne trendove. Od užurbanog Pekinga do tehnoloških oaza Singapura i Silikonske doline, učesnici će moći saznati kako premostiti digitalne granice iz Evrope prema Aziji i uspjeti u konkurentnom svijetu e-trgovine.

Kremena Yordanova, digitalna konsultantica i CMO za brendove Adidass i Reebok, će prenijeti svoje globalno iskustvo i usmjeriti se na važnost uspješnog komuniciranja brendova u e-trgovini.

Amel Ljaljić, podijelit će svoje izvanredno iskustvo putovanja od Bosne i Hercegovine do Detroita i postajanja liderom u Google-u, te će govoriti o modernoj prodaji i upravljanju klijentima unutar tehnološke i e-trgovinske industrije.

Armin Osmančević, suosnivač najbrže rastuće platforme u Maleziji i Švedskoj, je nagrađivani stručnjak za marketing i pionir e-trgovine sa sjedištem u Švedskoj. Od vođenja globalnih kampanja za industrijske divove do osnaživanja malih preduzeća kroz digitalnu tehnologiju, Armin će predstaviti uspješne inovacije te pozitivan utjecaj eCommerce industrije na globalna tržišta.

Stefan Kovačević, iskusni profesionalac u prodaji i marketingu u Nestlé, će zaokružiti govorničku postavku svojom stručnošću u globalnim strategijama e-trgovine. Sa karijernim putem koji se proteže od Mastercarda do sjedišta Nestléa u Švicarskoj, Stefan će predstaviti budućnost e-trgovine putem korištenja umjetne inteligencije u poslovanju.

Let’s do eCommerce: Beyond Boundaries konferencija obećava učesnicima priliku da se umreže s liderima industrije, steknu neprocjenjive uvide od stručnjaka i isplaniraju put do uspjeha u svijetu e-trgovine. Ne propustite ovu priliku da budete dio ovog prekretničkog događaja - registrirajte se sada na Konferencija | Asocijacija za internet trgovinu e-comm u BiH i osigurajte svoje mjesto na čelu digitalne inovacije.

VISA Cashless Expo

Ove godine, u sklopu konferencije, organizovan je i Let’s do eCommerce EXPO – jedinstveni sajam e-trgovine. Pod pokroviteljstvom kompanije VISA i NLB Banke Sarajevo i u partnerstvu s kompanijom OREA Bazaar, Let’s do eCommerce EXPO pruža lokalnim web trgovinama sa OREA platforme jedinstvenu priliku da se predstave učesnicima konferencije, demonstriraju svoje poslovanje i omoguće online narudžbe putem OREA platforme. U sklopu Visa EXPO Zone, posjetitelji će moći istražiti i kupiti izložene proizvode od Bamba, Flora Handmade, Herbal Refresh, Organlook, Pavone, Rukom, Magbago, koristeći inovativni proizvod NLB Smart POS, koji omogućuje kartično plaćanje na mobilnim uređajima trgovaca.

U sklopu VISA Cashless Expo, biće izloženi proizvodi SRCE SHOP, čijom kupovinom učesnici Konferencije doniraju Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" te pomažu realizaciju aktivnosti i projekata, koji su od velike važnosti za djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

Partneri konferencije

Konferencija je podržana pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića, te podršku realizaciji pružaju NLB Banka Sarajevo i Banja Luka, Visa, Telemach, Mastercard, Zeka Comerc, Printec, PennyPLus, Silk-trade, Infobip, xExpress, JP Pošta BiH, OLX, Vienna osiguranje, Triglav osiguranje, Euroherc, Agilitas, Datalab, Lampa, Comtrade, Pantheon, GS1, Swiss EP i ASHolding. Među potvrđenim partnerima konferencije Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH projekat Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Vanjska trgovina (Open Regional Fund for South - East Europe - Foreign Trade (ORF FT)), sufinansiran od strane Evropske komisije i Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju Savezne Republike Njemačke (BMZ), Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i USAID Diaspora Invest, i medijski partneri Klix.ba, Radio M, MaxMedia, SportSport, Oslobođenje i Business Magazine.

Pridružite se i ove godine na Let’s do eCommerce konferenciji koja će prikazati budućnost e-trgovine u Bosni i Hercegovini i regiji.

Trenutno su u prodaji ulaznice od 350 KM i VIP ulaznice za 490 KM. Sve informacije o programu, predavačima i ulaznicama mogu se pronaći na Konferencija | Asocijacija za internet trgovinu "e-comm" u BiH.