BiH

Autoceste FBiH prva kompanija iz BiH koja je dobila certifikat CIPS

Autor: Biznis.ba
Autoceste FBiH prva kompanija iz BiH koja je dobila certifikat CIPS

Generalni direktor CIPS-a za kontinentalnu Europu Will Beattie uručio je u Sarajevu Javnom poduzeću "Autoceste FBiH" certifikat o ispunjavanju CIPS standarda čime je ta kompanija postala prva u BiH i regiji, a iz oblasti cestogradnje prva u svijetu, koja je svoje poslovanje uskladila sa zahtjevima međunarodnog standarda za nabavku ovlaštenog instituta za nabavku i snabdijevanje - Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS).

Tom prigodom Beattie je istaknuo kako je JP "Autoceste FBiH" prvo u regiji koje je dobilo certifikat iz oblasti autocesta.

- Ima mnogo drugih kompanija u Makedoniji, Rumunjskoj, Ukrajini i u cijeloj istočnoj Europi koje prolaze ovaj proces, ali vi ste bili najefikasniji i najbrži – istaknuo je Beattie.

Inače, standardi CIPS-a znače potvrdu najvišeg stupnja profesionalnosti u nabavkama. Dobivanjem CIPS-ovog certifikata poduzeće potvrđuje i osnažuje ugled kako u zemlji tako i u inozemstvu, priopćeno je u utorak iz JP Autoceste Federacije BiH.

CIPS certifikacija će pomoći JP "Autoceste FBiH" da poboljša operativnu, tehničku, komercijalnu i financijsku efikasnost, kao i izgradnju integrirane korporativne strukture i identiteta koji uključuju i usluge izgradnje autoceste.

- Nama u JP 'Autoceste FBiH' predstavlja izuzetno zadovoljstvo što smo uspjeli dobiti CIPS certifikat. To pokazuje našu opredijeljenost ka uvođenju sustava kvalitete, izvrsnosti u procesu javnih nabavki i istrajnosti na radu. Ovaj certifikat je još jedan dokaz naše posvećenosti - istaknuo je tajnik Društva Orhan Pašalić u povodu dodjele spomenutog certifikata.

Godinu dana je trajala procedura dobivanja certifikata. Oblasti koje je obuhvatilo certificiranje su: vodstvo i organizacija, strategija i politike, ljudski resursi, proces i sustav, te mjerenje performansi.

JP "Autoceste FBiH" je bilo u obvezi da, u skladu s ugovorom o zajmu s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za financiranje izgradnje dionica autoceste na Koridoru Vc Buna - Počitelj i Donja Gračanica - tunela Zenica, stekne certifikat za nabavku od strane ovlaštenog instituta za nabavku i snabdijevanje - Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS).

Biznis.ba / FENA