BiH

Banja Luka od sutra mjesto susreta tehnoloških stručnjaka i IT kompanija

Autor: Biznis.ba
Banja Luka od sutra mjesto susreta tehnoloških stručnjaka i IT kompanija

Peta najveća multivendorska konferencija "Tech Hosted by Lanaco" bit će održana od 14. do 18. oktobra u Banjoj Luci.

Ovaj skup je jedinstven spoj stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata te prilika da razmjene iskustva na panel diskusijama, okruglim stolovima i prezentacijama.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju o aktuelnostima iz oblasti: Security, Big Data, IoT, Artificial Intelligence, Cloud, Data Infrastructure, Blockchain, Data Centers te brojnim drugim novitetima koje donose svjetski IT lideri i tehnološki stručnjaci kao što su: Microsoft, Cisco, Dell EMC, Oracle, Kaspersky, Fortinet, Lenovo i brojni drugi.

Prvi dan konferencije posvećen je oblasti sigurnosti, a bit će predstavljena poslovna i sigurnosna rješenja za bankarski, finansijski i revizorski sektor od tehnoloških stručnjaka iz ove oblasti, kao i kompanija Cisco, Kaspersky, Fortinet, Oracle, Veeam, Sophos.

Tokom drugog dana rada govorit će se o Smart city rješenjima za opštine, gradove i velike korporacije. Fokus će biti na postojećim strategijama implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvaliteta života u gradovima primjenom vještačke inteligencije i IoT-a.

Svoje novitete će tokom drugog dana konferencije predstaviti kompanije: Microsoft, Lenovo, Dell Emc, HP, IBM i Utimaco.

Trećeg dana konferencije bit će predstavljena rješenja za mala i srednja preduzeća za osnaživanje poslovanja kroz uvođenje novih modela i principa na bazi raspoloživih digitalnih alata. Govorit će se i o industrijskoj upotrebi Blockchaina.

Četvrti dan konferencije bit će u znaku medija, te će se na ovom danu održati svečena ceremonija dodjele LANACO godišnjih nagrada na temu: Izazovi savremenog digitalnog doba.

Poslednji dan „Tech Hosteda“ posvećen je predstavnicima akademske zajednice i studentima, gdje će se uz prisustvo profesora, asistenata, IT ekperata i mladih inovatora iz Bosne i Hercegovine, govoriti o savremenim trendovima u vremenu digitalne transformacije.

Biznis.ba / FENA