BiH

BBI banka partner na projektu Svjetske banke za oporavak i rast bh. privrede

Autor: Biznis.ba
BBI banka partner na projektu Svjetske banke za oporavak i rast bh. privrede

BBI banka aktivno sudjeluje u ostvarivanju cilja jačanja privrede u Bosni i Hercegovini učestvovanjem i u posebnim programima međunarodnih finansijskih institucija namijenjenih jačanju mikro, malih i srednjih preduzeća.

Potpisivanjem ugovora o supsidijarnom finansiranju mikro, malih i srednjih preduzeća, u partnerstvu sa Razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine, BBI banka se uključila u Projekat Svjetske banke za oporavak i podršku bh. kompanijama.

Ukupna vrijednost ovog projekta za BiH iznosi 56 miliona eura, pri čemu je putem BBI banke privrednicima na raspolaganju 9,8 miliona KM.

Raznolikost u poduzetništvu uz poboljšan pristup dugoročnom finansiranju

Ova finansijska linija omogućava pristup dugoročnim finansiranjima po veoma povoljnim uslovima i to na period do 10 godina, a namijenjena je mikro, malim i srednjim preduzećima koja su zabilježila pad bruto prometa tokom Covid - 19 pandemije, kao i preduzećima koja upošljavaju žene, te preduzeća u manje razvijenim sredinama. BBI banka kontinuirano radi na stvaranju značajnog doprinosa održivog ekonomskog rasta u našoj zemlji i posvećena je održivom finansiranju kroz ekološke i društveno odgovorne projekte.

Za više informacija o ovoj BBI finansijskoj liniji, posjetite link.

https://www.bbi.ba/bs/pravna-lica/linija-svjetske-banke

Biznis.ba