BiH

Bećirović: SBF najvažniji investicioni i poslovni događaja u ovom dijelu Evrope

Autor: Biznis.ba
Bećirović: SBF najvažniji investicioni i poslovni događaja u ovom dijelu Evrope

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović izjavio je danas na otvaranju Sarajevo Business Foruma da se ta konferencija etablirala kao jedan od najvažnijih investicionih i poslovnih događaja u ovom dijelu Evrope.

Dodao je da mu je posebno drago što značaj tog foruma raste iz godine u godinu i potvrđuje Bosnu i Hercegovinu kao strateški važnu destinaciju koja sve više privlači investitore iz cijelog svijeta.

- Smatram da je obaveza državnih zvaničnika Bosne i Hercegovine da daju punu podršku okupljanju i povezivanju poslovnih ljudi i investitora iz naše zemlje i cijelog svijeta, uvažavajući naš jedinstven položaj koji povezuje istok i zapad u geografskom i civilizacijskom smislu - istakao je Bećirović.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković rekao je da ta konferencija 12 godina zaredom okuplja ljude iz različitih sektora i zemalja koji dijele znanja i iskustva, te stvaraju nove poslovne veze.

- Da bi kreirali konkurentno i održivo poslovno okruženje svakodnevno ulažemo velike napore u provođenju strukturnih reformi, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije, te nastojimo uspostaviti partnerski odnos s privatnim sektorom - naveo je Konaković.

Naglasio je da su vlasti posvećene poboljšanju obrazovanja i stručnog osposobljavanja kako bi osigurali da naša radna snaga bude spremna za zahtjeve modernog tržišta rada.

(Fena)