BiH

Bespovratna sredstva do 200.000 KM za pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji

Autor: Biznis.ba
Bespovratna sredstva do 200.000 KM za pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji

Projekt Europske unije 'EU4AGRI' objavio je javni poziv vrijedan 6 milijuna maraka za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH u cilju postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane uporabe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Javni poziv sedmi je po redu objavljen kroz projekt 'EU4AGRI' kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u razdoblju pandemije koronavirusa i oporavka od krize nastale zbog spomenute pandemije, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Na javni poziv mogu se prijaviti fizičke osobe, obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krumpir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, gljiva i proizvodnja meda.

Podnositelji mogu podnijeti prijave isključivo samostalno. Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 maraka do 200.000 maraka bez PDV-a.

Za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35 posto od ukupnog iznosa investicije, osim sektora proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 30 posto.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. siječnja 2022. godine do 17 sati, a više detalja dostupno je na službenoj stranici Vlade Hercegbosanske županije.

Biznis.ba / FENA