BiH

Borjana Krišto na konferenciji PAM-a u Milanu

Autor: Biznis.ba
Borjana Krišto na konferenciji PAM-a u Milanu

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) o temi "Alternativna tržišta kapitala za ekonomski rast na Mediteranu – ključna uloga parlamentaraca", koja se održava u talijanskom gradu Milanu.

Tijekom prvog dana konferencije, na kojoj su sudjelovali predstavnici parlamenata iz 26 država članica PAM-a, razmotrene su različite mogućnosti investiranja u gospodarstvo regije s ciljem snažnijeg gospodarskog razvoja mediteranskog područja, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

U obraćanju Parlamentarnoj skupštini Mediterana, Krišto je istaknula da je postizanje pravne sigurnosti, te funkcioniranje institucija pravne države, iz perspektive Bosne i Hercegovine, od ključnog značaja za ekonomski i svaki drugi napredak.

Također, osvrnula se i na važnost i ulogu parlamentaraca koji kroz izmjene zakonskih propisa i otklanjanje određenih barijera mogu olakšati ulagačima pristup tržištu, te realizaciju njihovih planova, što će u konačnici dovesti do ekonomskog napretka unutar regije Mediterana.

Sudionicima konferencije prezentiran je i projekt PAM-a o novoosnovanim malim i srednjim poduzećima i alternativnim tržištima kapitala.

Predsjedateljica Krišto održala je i niz bilateralnih susreta sa parlamentarcima i predstavnicima međunarodnih financijskih institucija o temi ekonomskog rasta i mogućnosti ulaganja u gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

( FENA)