Potpisan ugovor

BPK: Za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojeno 350.000 KM

Autor: Biznis.ba
BPK: Za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojeno 350.000 KM
Foto: Fena

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i direktor kompanije “Beno” d.o.o Muris Ražanica danas su potpisali ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju projekta nabavke opreme za rekreacioni kompleks bazena otvorenog tipa u goraždanskom naselju Vitkovići.

Ministarstvo za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde kroz "Program podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima za 2024. godinu“ putem javnog poziva ovaj projekat podržala je sa 350.000 KM.

Prema riječima premijera, Vlada BPK Goražde podržala je ovu investiciju iz razloga što se kanton već duži vremenski period suočava sa nedostatkom gradskog bazena, prenosi Fena.

- Ovaj lokaliitet predstavlja dugogodišnju tradiciju koju pamte svi naši građani. Mi smo možda jedini u regionu koji nemamo gradski bazen, a do 1992. godine upravo je bio na lokalitetu u Vitkovićima tako da ćemo njegovom obnovom nastaviti jednu historijsku tradiciju. Goraždanska kompanija 'Beno' d.o.o. u čijem vlasništvu se i nalazi kompleks, preuzela je obavezu uređenja kako bismo do početka ove ljetne sezone imali spremne adekvatne sadržaje koji će biti ponuđeni našim građanima - kazao je Ćulov.

Direktor kompanije “Beno” Muris Ražanica naglašava da bi bez pomoći nadležnih institucija, realizacija ovog projekta bila teško izvodiva te je zahvalio Vladi i resornom ministarstvu na podršci.

Trenutno se izvode grubi građevinski radovi na rekonstrukciji bazena u Vitkovićima koji će po prvi put dobiti moderni prečistač vode što će stvoriti potpuni ugođaj za uživanje u ljetnim danima. Svečano otvorenje bazena planirano je za 1. juni.