BiH

Bradara razgovarala s predstavnicama Udruženja poslovnih žena

Autor: Biznis.ba
Bradara razgovarala s predstavnicama Udruženja poslovnih žena

Predstavnice Udruženja poslovnih žena u BiH, nakon nedavno organizirane međunarodne konferencije "Dani poduzetništva žena 2018", danas su posjetile predsjedateljicu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidiju Bradara koja je bila i pokroviteljica spomenutog događaja.

Ova nevladina organizacija radi na razvoju poduzetništva žena kroz međusobno povezivanje žena poduzetnica, poslovnih žena, edukaciju i savjetovanje, a tokom današnjeg sastanka su predsjedateljici uručili i zahvalnicu za podršku "Danima poduzetništva".

Sastanku su nazočile predsjednica Udruženja Aida Zubčević te članica Uprave Kristina Miklavčić koje su s predsjedateljicom Bradarom razgovarale općenito o položaju žena u bh. društvu, načinima njihova osnaživanja i ohrabrivanja u poslovnim poduhvatima, razlikama u određenim lokalnim sredinama, ali i određenim zakonskim rješenjima koja reguliraju ili bi mogla utjecati na ovu oblast.

Bradara se obvezala i na buduću podršku Udruženju koje poseban napor ulaže u promociju malih obrta odnosno proizvoda koje žene diljem BiH proizvode, te ih pokušavaju plasirati na tržište.

Ovi proizvodi su nerijetko i odlična promocija Bosni i Hercegovini općenito, stoga se jedan od projekata Udruženja pod nazivom "BH Treasures" bavi upravo ovom problematikom, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

Biznis.ba