BiH

CBBiH - Međunarodna istraživačka konferencija u virtuelnom formatu

Autor: Biznis.ba
CBBiH - Međunarodna istraživačka konferencija u virtuelnom formatu

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), uprkos izazovima izazvanim vanrednim okolnostima zbog pandemije Covid-19 virusa, nastavlja s redovnim aktivnostima na polju međunarodne saradnje, te s ciljem poticanja akademske diskusije i uz učešće relevantnih domaćih institucija, za danas je najavila održavanje treće međunarodne istraživačke konferencije.

Ovogodišnja centralna tema je „Izazovi za centralne banke u okruženju niskih kamatnih stopa“, a planirano je da se diskusija održi u okviru dvije sesije.

U jutarnjoj sesiji, fokus će biti na transmisiji politike Evropske centralne banke na region, dok je za poslijepodnevnu sesiju planirana diskusija na temu efikasnosti monetarne i fiskalne politike u okruženju niskih kamatnih stopa.

Kao i ranijih godina, panelisti su kolege iz centralnih banaka i iz akademske zajednice.

Zbog trenutnih epidemioloških uslova u zemlji i svijetu, ovogodišnja konferencija će biti u virtuelnom formatu.

Kako bi svim zainteresovanim omogućili praćenje ove konferencije, CBBiH će je putem streama prenositi i na svom YouTube kanalu uživo, a za one koji se ne budu mogli uključiti u vrijeme konferencije, naknadno će biti dostupan i snimak cijele konferencije.

Radni jezik konferencije je engleski, te neće biti obezbijeđen simultani prevod.

Link na YouTube kanal CBBiH na kome će prenos uživo i snimak biti dostupni je: VIDEO, najavljeno je iz Ureda za komunikacije CB-a BiH.

Biznis.ba / FENA