BiH

Čubrilović: Ukloniti prepreke za konkretnu privrednu saradnju RS-a i Vojvodine

Autor: Biznis.ba
Čubrilović: Ukloniti prepreke za konkretnu privrednu saradnju RS-a i Vojvodine

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas s delegacijom Skupštine AP Vojvodina, koju predvodi Dmitar Stanišić, o daljoj saradnji i uklanjanju zakonskih barijera kako bi bila omogućena realizacija konkretnih projekata, posebno kada je riječ o saradnji privrednika.

Dogovoreno je da uskoro Poslanička grupa prijateljstva Skupštine AP Vojvodine, koja broji 75 od ukupno 120 poslanika pokrajinskog parlamenta, bude domaćin posjete i razgovora zvaničnika i predstavnika Privredne komore RS-a.

Čubrilović je rekao da je neophodno raditi na poboljšanju zakonskih okvira za unapređenje svih vidova saradnje RS-a i AP Vojvodine, „posebno imajući u vidu i emotivne i porodične veze, budući da je veliki broj ljudi koji danas žive u Vojvodini porijeklom s ovih prostora“, saopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Pozdravio je saradnju dvije skupštinske službe, a na osnovu Memoranduma o saradnji koji je potpisan 2017. godine i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ta saradnja veoma konkretna i intenzivna.

Stanišić je naglasio da je Poslanička grupa prijateljstva s RS-om najbrojnija grupa u Skupštini AP Vojvodine i da je na dobrovljonoj osnovi čine poslanici iz svih političkih partija, što pokazuje veliku zainteresovanost svih za održavanje i unapređenje veza s ovim prostorima.

Biznis.ba / FENA