BiH

Cvijanović: Mijenjati kadrove sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno

Autor: Biznis.ba
Cvijanović: Mijenjati kadrove sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da očekuje da broj radnika u javnim preduzećima bude srazmjeran potrebama i da te firme ne nose teret obaveza koje nisu neophodne.

-Onda ćete imati bolji poslovni rezultat – istakla je Cvijanović u izjavi novinarima i naglasila da podržava stav Vlade da se trebaju mijenjati i pozivati na odgovornost ljudi, sve dok ne dođu oni koji će poslovati pozitivno.

Dodala je da javna preduzeća poput "Šuma" i "Elektroprivrede" mogu da ostvare dobre rezultate, ali da oblast putničkog prijevoza u Željeznicama i u RS i u drugim zemljama nije rentabilan.

- Prijevoz tereta zavisi od razvijenosti industrije i privrede. Ne očekujem tamo veoma pozitivne rezultate, ali očekujem da je broj radnika srazmjeran potrebama i da te firme ne nose teret obaveza koje nisu nužne. I onda ćete imati bolji poslovni rezultat - rekla je Cvijanović.

Istakla je da treba da opstanu javna preduzeća sve dok postoji šansa za to.

-Zašto bi 'zaključali' javna preduzeća, koja predstavljaju podsticaj za razvoj privrede i ukupno društvo – rekla je Cvijanović.

Dodala je i da se provode određene mjere u tim preduzećima, koja su dužna da izvršavaju svoje obaveze i budu finansijski disciplinovana.

-Mijenjat ćemo ljude sve dok ne dobijemo one koji znaju šta je finansijska disciplina – rekla je entitetska predsjednica.

Biznis.ba / FENA