domaćin glavni bh. grad

Danas počinje Međunarodni sajam "Real Expo Sarajevo 2024"

Autor: Biznis.ba
Danas počinje Međunarodni sajam "Real Expo Sarajevo 2024"
Foto: BHRT

Sarajevo će danas i sutra biti domaćin Međunarodnog sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine - "Real Expo Sarajevo 2024", namijenjenog investitorima, razvojnim sektorima, posebno građevinarstva, proizvodnje, održivog razvoja i mobilnosti.


Sajam, po riječima organizatora, predstavlja idealnu godišnju priliku za poduzetnike i kompanije iz Bosne i Hercegovine i regije za promociju novih projekata, razmjenu znanja i iskustava, kao i uspostavljanje poslovnih kontakata sa potencijalnim stranim investitorima i klijentima, posebno sa Bliskog istoka.

Sajam uključuje evropske međunarodne izlagače iz sektora tehnologije održivog života, uključujući pametnu gradnju, obnovljivu energiju i e-mobilnost, zatim izlagače iz sektora vezanih za građevinarstvo, kao što su građevinski materijali, izvođenje radova i namještaj, saopćeno je iz Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju Sarajevo, prenosi BHRT.

Očekuje se prisustvo velikog broja stranih i domaćih investitora, poduzetnika, ali i zvaničnika, a tokom dva dana otvorenog sajma, bit će održan veliki broj direktnih sastanaka i razgovora između predstavnika vlasti i investitora.

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju (KAIP) partner je dvodnevne međunarodne manifestacije koja će biti održana u Hotelu Hills.

Real Expo Sarajevo će za posjetioce će biti otvoren od 9 do 21 sat.