GS1 Konferencija

Digitalna ekspanzija put BiH u bespapirno poslovanje donosi inovacije u poslovni svijet BiH

Autor: Biznis.ba
Digitalna ekspanzija put BiH u bespapirno poslovanje donosi inovacije u poslovni svijet BiH
Foto: GS1 Konferencija

Dobrodošli u digitalnu eru, gdje inovacija nije samo ključna, već i neophodna za preživljavanje. 

U trenutku kada se digitalna transformacija nameće kao imperativ, imamo čast najaviti konferenciju "Digitalna ekspanzija: Put BiH u bespapirno poslovanje".

Konferencija će se održati 30. maja u Hotelu Hills u Sarajevu, okupljajući poslovne lidere, stručnjake, i poduzetnike kako bi istražili mogućnosti i korake prema digitalnoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

BiH možda zaostaje na putu digitalizacije, ali to ne znači da ne možemo napredovati. Naprotiv, konferencija će istražiti kako da preduzmemo korake ka unapređenju naših kompanija. Prema najnovijem izvještaju OECD-a, preporuke su jasne - vrijeme je da BiH zakorači u digitalnu budućnost.

Šta je izdvaja od drugih konferencija?

"Naglasak je na praktičnim primjerima iz stvarnog poslovnog svijeta. Umjesto isključivo teoretskih rasprava, nudimo vam konkretne primjere i studije slučaja koji će vam pomoći da bolje razumijete kako da primijenite digitalnu transformaciju u praksi", poručuju organizatori.

Fokus je na:

· Elektronskom potpisu i njegovim prednostima

· Elektronskoj razmjeni podataka i e-računu

· Novim propisima o e-fiskalizaciji

· Primjeni GS1 standarda i 2D kodova u lancu snabdijevanja

· Digitalnom Pasošu Proizvoda - direktiva EU

Konferencija će pružiti dublji uvid u ove teme kroz edukaciju, panel diskusije, demonstracije i praktične primjere.

Upravo ove činjenice navele su neke od najvećih kompanija da ih podrže kroz sponzorstvo i to: Elmed, Penny plus, ZZI, Editel, Yanoka, Info-kod, Špica, dm drogerie markt, Hoše, Planet, Bingo, Nelt, Klas, Svjetlostkomerc i mnogi drugi.

Također, ovogodišnja konferencija ima nekoliko suorganizatora: Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Privredna komora Republike Srpske i e-Commerce asocijacija u Bosni i Hercegovini i eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini.

Osim edukacije i diskusija, konferencija će omogućiti sudionicima da se povežu, razmijene iskustva i stvore nova poslovna partnerstva, što može doprinijeti razvoju poslovanja i otvaranju novih poslovnih prilika.

Više informacija o konferenciji, programu i prijavama možete pronaći na našoj službenoj web stranici KONFERENCIJE.