BiH

Direktor Zenicatransa Darmin Terzić najavio neopozivu ostavku

Autor: Biznis.ba
Direktor Zenicatransa Darmin Terzić najavio neopozivu ostavku

Direktor JKP Zenicatrans-prevoz putnika Darmin Terzić, nakon što jutros nije uspio odgovoriti radnike od početka štrajka glađu i daljnje blokade Autobuske stanice u tom gradu, najavio je u izjavi za Fenu da razmišlja o podnošenje neopozive ostavke.

Navodi kako im je Kantonalna poreska uprava Zenica jučer deblokirala račun, kako bi mogli nabaviti gorivo te početi s radom.

-Završavam papirološki sve za nabavku određene količine goriva. Zamolio sam radnike, kada gorivo dođe, da se pokrene prijevoz. Oni ne odustaju od štrajka glađu, a ja sam mišljenja da se jedino vlastitim snagama možemo boriti za firmu na način da svoju osnovnu funkciju izvršavamo u korist građana Zenice - ističe Terzić.

Kada budu počeli ostvarivati prihoda, kaže Terzić, tada mogu početi i izmirivati obaveze prema radnicima i dobavljačima.

-U slučaju da u narednih nekoliko sati dođe gorivo, a radnici ne budu pokrenuli autobuse i ne preuzmu svoje obaveze da izvršavaju ono za što su i primljeni ovdje, a to je organizacija prijevoza u Gradu Zenica, razmišljam da podnesem neopozivu ostavku - rekao je Terzić.

Predsjednik Sindikata Huso Sarvan održao je sastanak s radnicima koji ne štrajkuju glađu, navodeći da im oni daju podršku te da neće odustati od svojih zahtjeva da Gradska uprava preuzme poreski dug preduzeća, koji bez kamata iznosi 3,9 miliona KM.

On je radnike obavijestio kako je dobio uvjeravanje da su svi vijećnici Gradskog vijeća Zenice uz radnike Zenicatransa te moli da, ukoliko neko od njih nije uz radnike, da se o tome javno izjasni i obavijesti građane tog grada.

Biznis.ba / FENA