BiH

Đokić-Field: Energetske strategije za privlačenje investicija

Autor: Biznis.ba
Đokić-Field: Energetske strategije za privlačenje investicija

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Petar Đokić i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irskeu BiH Matthew Field ukazali su na važnost dosadašnje, kao i buduće saradnje na raznim projektima, naročito u oblastima energetike, rudarstva i upravljanja mineralnim resursima, koji imaju za cilj stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenje stranih investicija.

-Naša dosadašnja saradnja je bila izuzetno uspješna i od velikog značaja za RS, posebno u pogledu izrade Strategije razvoja energetike RS do 2035. godine, kao i izrade Studije restrukturiranja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja - rekao je Đokić.

Naglasio je da je, u cilju prosperiteta zemlje, najbitnije pružiti nesebičnu podršku cjelokupnom napretku i razvoju zemlje, kao i podstaći dijalog među narodima, saopćeno je iz Ministarstva energetike i rudarstva RS-a.

Britanski ambasador je zahvalio ministru Đokiću na, kako je saopćeno, odličnoj saradnji na izradi Energetske strategije RS i Okvirne energetske strategije za BiH, te iskazao očekivanje da će ovi strateški dokumenti omogućiti privlačenje investicija u energetski sektor, primarno kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan.

Ambasador Field je iskazao spremnost za nastavak saradnje na projektu izrade Studije restrukturiranja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja.

Biznis.ba / FENA