BiH

Dvije bh. firme ozvaničile saradnju s njemačkim Alpha Projektmanagementom

Autor: Biznis.ba
Dvije bh. firme ozvaničile saradnju s njemačkim Alpha Projektmanagementom

Predstavnici kompanija Čekić d.o.o. iz Gradiške i Zrnić Mont iz Laktaša potpisali su u Frankfurtu sporazum o saradnji sa njemačkom građevinskom firmom Alpha Projektmanagement UG iz Frankfurta, kojim su definisali prava i obaveze u budućem dugogodišnjem partnerskom odnosu.

Konkretni detalji će biti precizirani pojedinačnim ugovorima za sve buduće projekte. U okviru prve direktne saradnje, firme iz Laktaša i Gradiške će učestvovati u građevinskim projektima u pokrajini Hessen koje provodi Alpha Projektmanagement UG.

Sporazum je potpisan u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Frankfurtu, gdje je cijeli proces od pronalaska partnera pa do realizacije, proveden ličnim zalaganjem generalnog konzula Lučiana Kaluže.

Danas potpisani sporazumi i najavljeno investiranje rezultat su nastavka aktivnosti koje provodi Generalni konzulat u Frankfurtu. U narednom periodu očekuje se još nekoliko projekata i aktivnosti, kako na ekonomskom tako i na planu promocije turističkih potencijala, saopćeno je iz Kozulata.

Biznis.ba / FENA