BiH

Džaferović-Metin: Stvoreni dobri preduslovi za realizaciju projekta izvoza mesa

Autor: Biznis.ba
Džaferović-Metin: Stvoreni dobri preduslovi za realizaciju projekta izvoza mesa

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je zamjenika ministra poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Fatiha Metina.

Metin je informisao Džaferovića o stepenu realizacije projekta izvoza svježeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku, kojim se želi osigurati jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora u našoj zemlji.

Tokom sastanka naglašeno je da projekt prevashodno predstavlja podršku povratnicima i povećanju njihovog životnog standarda. Sagovornici su ukazali na značaj potpisanog novog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske kojim je osiguran dugoročni izvoz svježeg mesa i mesnih prerađevina iz Bosne i Hercegovine u Tursku.

Naglašena je potreba očuvanja transparentnosti cijelog procesa, čime će se osigurati da poljoprivredni proizvođači imaju zagarantovan otkup i plasman svojih proizvoda. Džaferović je ocijenio da su stvoreni dobri preduslovi za uspješnu realizaciju ovog projekta, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Biznis.ba / FENA