BiH

Energoinvest i slovenski Tevel potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

Autor: Biznis.ba
Energoinvest i slovenski Tevel potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

Energoinvest d.d. Sarajevo je sa kompanijom Tevel d.o.o. iz Slovenije potpisao ugovor o međusobnoj poslovno - tehničkoj saradnji i zajedničkom nastupu na tržištu vanjske industrije.

Riječ je o Ugovoru kojim kompanija Energoinvest ima ekskluzivno pravo plasmana proizvodnog programa Tevela za tržište Bosne i Hercegovine, ali i zajedničkom nastupu u zemljama gdje Energoinvest izvodi projekte - područje zemalja regije, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Ugovor je uime Energoinvesta potpisala direktorica Bisera Hadžialjević, a uime slovenskog partnera Iztok Živko, direktor Tevela. Potpisivanju ovog ugovora prisustvovali su i ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac, sa saradnicima, i predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.

Energoinvest kao vodeća multidisciplinarna inženjering kompanija u BiH, ovom saradnjom stiče novu referencu i otvara mogućnosti u proširenju poslovnih aktivnosti, zajedničkom nastupu, kao i ekskluzivno pravo plasmana proizvoda iz spomenute kompanije. Na obostrano zadovoljstvo predstavnici Energoinvesta i Tevela su istakli da se raduju ostvarenoj saradnji, ali i novim zajedničkim projektima.

Nakon potpisivanja ugovora, u Energoinvestu je upriličena i prezentacija na kojoj je detaljnije predstavljena djelatnost slovenskog partnera.

- Tevel je osnovan 1958. godine pod imenom Varnost Zagorje i bili su 20 godina (1968. - 1988.) u sastavu tadašnjeg Energoinvesta "E" Varnost, te potpisivanjem ovog ugovora naša kompanija obnavlja raniju saradnju i povezuje nove poslovne kontakte. U toku 30 godina Tevel se specijalizirao za pronalaženje inovativnih rješenja u detekciji plinova. Svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem jedan su od lidera u oblasti planiranja, proizvodnje i izvođenju tehničke sigurnosti u objektima koje ugrožavaju eksplozivno - zapaljivi plinovi, zatim para zapaljivih tekućina u hemijskoj i farmaceutskoj industriji, skladištima opasnih supstanci, rafinerijama, termoelektranama - saopćeno je iz Energoinvesta.

(FENA)