BiH

FlyBosnia će krajem ovog mjeseca nabaviti drugi avion

Autor: Biznis.ba
FlyBosnia će krajem ovog mjeseca nabaviti drugi avion
FlyBosnia je u martu potpisala ugovor o kupovini tri aviona Airbus A319, pa će ova kompanija imati ukupno četiri avona do kraja ove godine.

"Ovi avioni omogućit će FlyBosniji da progresivno proširi svoju destinacijsku mrežu jer će do 2023. godine izgraditi planiranu flotu od osam aviona", rekao je direktor FlyBosnije Chris Gabriel za portal eKapija.

Ova avionska kompanija trenutno upravlja avionom A319 iz AerCapa.

Govoreći o kašnjenju u lansiranju redovnih letova, Gabriel je rekao da zbog velike potraženje i zbog zagušenja zračnog prostora, izrada njihovog rasporeda traje duže nego što se očekivalo.

"Progresivno ćemo objavljivati ​​naše nove rute putem društvenih medija i naše web stranice. Naš pristup u FlyBosniji uvijek je bio isti: povezati Bosnu i Hercegovinu sa stalnim letovima na odabranim rutama u Europi i na Bliskom istoku. Destinacije u našoj prvoj fazi proširenja bit će Riyadh, Jeddah , Kuvajt, Bahrein, Beirut i Amman na Bliskom istoku, kao i London, Frankfurt, Rim i Dublin u Europi. Nastavit ćemo širiti našu mrežu kako i naša flota raste", rekao je Chris Gabriel.

Kompanija će uvesti i čarter letove koji će služiti vjerskim hodočasnicima koji posjećuju Mostar. Iz aviokompanije su kazali da su se nedavno udružili s italijanskim pružateljem charter usluga SoleAir kako bi vodila takve letove.

"Tokom proteklih godina uloženo je mnogo novca da san o pokretanju FlyBosnije pretvorimo u realnost. To uključuje direktne i indirektne investicije, kao i vrijeme i resurse", primijetio je Gabriel.

Podsjećamo, FlyBosnia je osnovana od strane grupe Al Shiddi iz Saudijske Arabije, a u Bosni i Hercegovini posluje od 2006. godine.

Biznis.ba